Ғалымдар қызыл ет жеу не себепті қауіпті екенін айтты

Ғалымдар қызыл ет жеу не себепті қауіпті екенін айтты

ашық дереккөзі

 width= 20 мыңға жуық адамның қатысуымен жүргізілген зерттеу қызыл және өңделген етті көп тұтыну мен адамның жүрек жұмысының нашарлауы арасындағы байланысты көрсетті. Бұл туралы Newsroom+ақпарат агенттіг Lenta.ru.-ға сілтеме жасап хабарлайды. Мамандардың айтуынша, көп ет тұтынатын адамдарда жүрек жеткіліксіздігі және артериялар байқалды. Бұл факторлар жүрек-қан тамырлары денсаулығының нашарлауын көрсетеді. Сонымен қатар, зерттеушілер тұтынылатын майлы балық мөлшері көбейген сайын, керісінше, жүрек функциясының жақсарғанын және артериялар икемді бола бастағанын анықтады. Ғалымдар жүрек жұмысы мен қызыл және өңделген ет тұтыну арасындағы байланысты жоғары қысым, жоғары холестерин, семіздік және қант диабетімен түсіндіруге болатындығын түсіндірді.

Жүктелуде...