Қандай шабдалыны мүлдем сатып алмау керек

Қандай шабдалыны мүлдем сатып алмау керек

ашық дереккөзі

 width= Диетолог Ольга Кораблева РИА Новостиге берген сұхбатында супермаркеттен немесе базардан шабдалы сатып алу ережелері туралы айтты. Сарапшының айтуынша, егер жеміс әлсіз хош иіске ие болса, онда ол қышқыл болады. Бірақ тәтті шабдалыда хош иіс болу керек, деп хабарлайды newsroom.kz. тілшісі. Кораблеваның айтуынша, қабықтың жасыл түсі жемістің тым ерте жиналғанын білдіреді. Үйге әкелген соң олар жеткілікті деңгейде піседі.

Жақсы шабдалы құрғақ, таза және қоңыр дақтарсыз болуы керек — олар жемістердің нашарлай бастағанын айтады. Мыжылған, дымқыл  шабдалыны сатып алмау керек. Олар ұзақ уақыт сақталмайды, - дейді диетолог.
Тағы да дәрігер пластикалық пакеттерге оралған шабдалы сатып алмау керектігін айтты.Сарапшының айтуынша, саудаға бейімделмеген жерлерде немесе автомобиль жолдарының жанында жеміс алудың қажеті жоқ.

Жүктелуде...