Ғалымдар коронавирустың қаупін азайтатын тағамды атады

Ғалымдар коронавирустың қаупін азайтатын тағамды атады

ашық дереккөзі

 width= Дәстүрлі корейлік ащы кимчхи қырыққабатын жеу COVID-19-дан ауыр асқынулардың пайда болу қаупін азайтуға көмектеседі. Бұл туралы Ихва Оңтүстік Корея университетінің адъюнкт-профессоры Ким Тэ Гюн айтты деп, хабарлайды Newsroom+ақпарат агенттігі Известия басылымына сілтеме жасап.  Тиісті зерттеуді Берлин "Шарите" университетінің профессоры Жан Буске бастаған ғалымдар тобы жүргізді. Бұл мәселені түсіну үшін олар Солтүстік-Шығыс Азия елдерінде, соның ішінде Кореяда коронавирус өлімінің төмен себептерін іздеуге итермеледі. Зерттеу барысында Бускенің командасы бұл мемлекеттердің тұрғындары дәмдеуіштер мен ашытылған көкөністерді жеткілікті мөлшерде жейді деген қорытындыға келді және олардың ағзаға әсерін егжей-тегжейлі зерттеуді шешті. Корей кимчхиінде де ас қорытуға пайдалы лактобактериялар, сондай-ақ иммунитетті нығайтуға және коронавирустың дамуына кедергі келтіретін антиоксиданттар мен заттар бар екені белгілі болды. Атап айтқанда, бұл қырыққабат, сарымсақ, қызыл бұрыш және имбирде кездесетін сульфорафан, аллицин, капсаицин және гингерол. Ғалымдар олардың комбинациясы Covid-19-ды және сонымен бірге жөтел, тыныс алудың қиындауы және т. б. сияқты аурудың белгілерін жеңілдетеді деген қорытындыға келді. Өткен жазда Францияның Монпелье университетінің ғалымдары ашытылған қырыққабат, кимчхи және ашытылған сүт өнімдері коронавирустан қорғауға көмектесетінін анықтады. Зерттеушілер өлім деңгейі төмен елдерде жергілікті тұрғындар ашытылған тағамдарды, мысалы, ашытылған қырыққабат немесе йогуртты көп тұтынатындығын атап өтті.

Жүктелуде...