Бүгінгі Қазақстан және әлемдегі жаңалықтар | Newsroom.kz RU search
4 желтоқсан, 2020 / NewsRoom / Жаңалықтар

Ғалымдар COVID-19-дың белсенділігін төмендететін тағамдарды атады

Ғалымдар COVID-19-дың белсенділігін төмендететін тағамдарды атады

Ғалымдар COVID-19-дың белсенділігін төмендететін тағамдарды атады
ашық дереккөзі
 width= Солтүстік Каролина университетінің ғалымдары коронавирус ферменттерінің белсенділігін төмендететін тағамдардың тізімін жасады.  Бұл туралы Newsroom+ақпарат агенттігі  24.kz сайтына сілтеме жасап хабарлайды. Зерттеу нәтижелері Frontiers in Plant Science басылымында жарияланған. Зерттеушілер жүзім мен көк шайдың құрамындағы химиялық қосылыстар адам ағзасында коронавирустың таралуын болдырмауға мүмкіндік беретінін анықтады. Өйткені олардың құрамындағы заттар SARS-CoV-2 протеаза ферменттерін бұғаттауға қабілетті. Сонымен қатар қара шоколад пен какао COVID-19 ферменттерінің белсенділігін төмендетуге қабілетті.

Мобилді қосымшаны жүктеп алыңыз

NewsRoom.kz қосымшасын жүктеп, жаңалықтардан хабардар болыңыз

Орнату