Тез дайындалатын тауық сорпасын пісіруге болмайды - мамандар
Тез дайындалатын тауық сорпасын пісіруге болмайды - мамандар

"Сондықтан мұндай әдеттен арылу керек. Етті қағаз орамалмен сулап, сүртуге болады", - деп жазылған мақалада.Мұнымен қоса, тауық етін міндетті түрде қызып тұрған табаға салу керек. Өйткені таба қыздырылмаған болса, ет жабысып, талшықтары үзіліп кетеді. Дүкеннен алынған тауықтан сорпа пісірмеген жөн. Бұл үшін үй құсын пайдалану қажет. Тағы бір қателік - қайнаған соң сорпаны төкпеу.
"Етті жууға болмайды. Алайда бірінші қайнаған соң сорпаны төгу керек. Мұның арқасында бактериялардан және еттегі антибиотектерден арыласыз", - делінген ақпаратта.Сондай-ақ, кейбір адамдар тым аз уақыт пісіреді. Тауық тез дайын болады, алайда тым асыққан кезде сальмонелла жұқтыру қаупі бар.